BAKANLIK MÜFETTİŞİ SAYIN FEHİMDAR ÇİFTÇİ BEYEFENDİ OKULUMUZU VE BİZLERİ ZİYARET ETTİ.

Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi olan Sayın Fehimdar Çiftçi Bey, 03/08/2022 Çarşamba günü Okulumuzu ve eski dostu olarak bizi ziyaret etti..

Kendisini okulumuzda görmekten onur duyduk. Çok sevindik.

Kıymetli Fehimdar Çiftçi Hocamız,  bir duayen olup, kısaca sizlere tanıtayım.

Hocamız,
Sınıf öğretmenliği, daha sonra edebiyat öğretmenliği, Okul müdürlüğü, müfettiş görevlerini yaptıktan sonra şu anda  Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Maarif  Müfettişliği görevini yapan Sayın Fehimdar Çiftçi Hocamızın yazdığı 12 kitabı, 100 lerce eğitim üzerine makalesi

Ülkemizin her yanında konferanslar, seminerler, paneller gibi etkinlikleriyle bütün ülkede tanınan ve sevilen bir eğitim lideri olup,  Sayın Fehimdar Çiftçi Hocamızdan bizlerde çok yararlanmıştık.

Sayın Hocamızla, Gerede'de bir konferansta tanıştık. Daha sonra birlikte eğitim ortamlarında görüştük.
***
Yılllardır eğitimin her kademesinde saygı ile takip ettiğimiz hocamızla her zaman onur duyduk.

Sayın Fehimdar Çiftçi Hocamızın en büyük özelliği, bayrağı ne olursa olsun hiç bir şartta ve zeminde, yere düşürmemek üzere kendini  tasarlamış, bunu ömrüne, yaşantısına nakşetmiş,  devletine ve milletine hizmeti ibadet olarak gören yapısına yıllardır şahit olduk.

O büyük bir Vatan, bayrak, millet, bilim, ilim ve edebiyat aşığıdır.

Bulunduğu noktaya tırnaklarını kazıyarak gelen hocamızın geçmişi parlak hizmetlerle dolu dolu.

Bizlerde geçmişte bu çalışmalardan çok çok yararlandık.

Bütün bu üstün hallerin gereği, tevazuu ile donanan hocamız, Bakanlık Maarif müfettişimiz Sayın Fehimdar Çiftçi beyin nazik, olgun, tevazu, kibar ziyaretinden yine çok yararlandık.

Bir araya gelince yine öğretmenlik yine  mesleki  doyumsuz sohbetler.

Sayın HOcamızın en büüyk özelliklerinden biri de binlerce kişinin karşısında çağdaş eğitim ve bilim adına saatlerce konferan verebilmesi, izleyenleri sıkmadan nüktedan, nokta atışlı, hedefi vuran eğitici panellerinin doyumsuz olmasıdır.

Vefalı karakteriyle bu yaz sıcağında okulumuzu ziyaret eden Kıymetli Hocamızla eğitim adına sohbetler ettik.

Kendisini hürmetle teşekkürler ederek,  dualarla uğurladık.

Bolu'da uzun yıllar Karaçayır mahallesinde kaldığından coğrafyamızdan hiç ayrılmadı.

Bolunun öz  değerleri arasında çoktan yerini aldı bile.

Sayın Hocamızı okulların açık olduğu bir zamanda tekrar görüşebilmek için davet ettik. Sağolsun O da gelebileceğini ifade ederek, O'nu dualarla, hürmetle ve saygıyla  uğurladık.

SAYIN FEHİMDAR ÇİFTÇİ KİMDİR?

1958 yılında Ardahan'da doğdu. İlk ve Ortaokulu Hanak'ta okudu.

Kars Dede Korkut Öğretmen Okulunu bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi, sonra da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümünü bitirdi.

Mesleğe İlköğretim Müfettişi olarak devam ederken, bir taraftan da Yüksek Lisans Eğitimimi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde tamamladı. 1994 yılından itibaren Bolu'da yerleşti.

Okumaya ve yazmaya meraklıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının birçok çalışmasında ve projesinde görev aldı.

Çeşitli dergi ve gazetelerde yüzlerce makaleleri yayınlandı.

Dergi ve gazete yazmaları halen devam etmekte olup, bir taraftan da yeni kitaplar yazmaktadır.

Basılmış eserleri:

1.Hastane (Hikâye: Türkiye derecesi mansiyon) 2. Vatandaşlık ve İnsan Hakları (8. Sınıf ders kitabı. Milli Eğitim Bakanlığı Yay.) 3. EFQM Modeline Göre TKY'nin İlköğretim Okullarında Uygulanması 4. Satranç Öğretimi Öğretmen Kılavuzu 5. Satranç Öğretimi Öğrenci Çalışma Kitabı 6. Ses Temelli Cümle Yöntemine Göre ilkokuma Yazma Öğretimi Öğretmen Kılavuzu 7.Ses Temelli Cümle Yöntemine Göre ilkokuma Yazma Öğretimi Öğrenci Çalışma Kitabı 8. Eğitimde Hür Disiplin ve Akran Arabuluculuğu. 4 ayrı kitabı daha vardır ( Not :4 kitap ismi eklenecektir)

***
Halen Milli Eğitim Bakanlığı "Bakanlık Maarif Müfettişi" olarak görevini sürdürmektedir.

03-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-202203-08-2022