EĞİTİMCİ UÇMAK KARDEŞLER, OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.

Ülkemizde ve daha sonraları da Bolu ve ilçelerinde 1000'lerce talebe yetiştiren kıymetli eğtimcilerimizden

Sayın Zekai Uçmak ve Sayın Recai Uçmak Beyefendiler, okulumuzu ve müdür beyi ziyaret etti.

Eğitim öğretim konularında tecrübelerini yansıtan sayın Zekai Uçmak Bey, Bolu eğitim tarihine damga vuran kıymetli büyüklerimizdendir.

***

Uçmak kardeşlerin babaları  Kıymetli Hafız Y. Cemaletttin Uçmak zaten  geçmişinde  örnek  hayatıyla ilmihal üzerine bir yaşam biçimi  sergilemiş ve

ilim irfan  çalışmalarını 1955 yıllarında başlayarak, 2010 yıllarına kadar tevazu içinde, ilim, amel ve ihlasla sürdüren kıymetli bir büyümüz olup, 2010 yılında vefat etmişti. Şehitler mezarlığına da defnedilmişti.

Uçmak kardeşlerin okulumuza ziyaretine Okul Müdürümüz Sayın Fuat Bayramoğlu çok memnun kaldı.

Bu konuda okul müdürü Sayın Bayramoğlu şunları söyledi:

Sayın Zekai Uçmak ağabeyim, bizim atamızdır, büyüğümüzdür. Gerede'de iken de MEM de şube müdürümüzdü. Bizler örnek bir ağabeylik yapmış olup, mert ve dürüst bir kişiliği vardır. Bunların dışındaki her davranışa açık ve seçik olarak tavır koyabilen, kul hakkından korkan, eğitim içinde her türlü fedakarlığı yapan bir büyüğümdü.

Eğitim öğretim adına çok büyük deneyimleri var.

Bou'nun yönetiminde de bir dönem görev yaptı.

Örnek bir şahsiyet, onurlu bir büyüğümüzdür.

Recai Beyde sanatsal yönü güçlü ve zarif bir öğretmen arkadaşımızdı. Şuanda hâlâ dinç ve güçlü elhamdülillah.

Onlardan bizlerin ve okulumuzun kazanacağı çok büyük değerler var" dedi.
****

Tarafların edebi sohbetleri sonrası, tekrar buluşmak üzere vedalaşan taraflar, karşılıklı olarak birbirlerine teşekkür etti.

Okul Müdürümüz, misafirlerimiz olan  Sayın Zekai Uçmak beyi ve Sayın Recai Uçmak beyi okuluna tekrar davet edip,  vedalaştılar.

26-11-202126-11-202126-11-202126-11-202126-11-2021